top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKim van Savooyen

Groene oase

Tegenwoordig staan vele tijdschriften vol met artikelen die gaan over het ons opnieuw verbinden met de elementen van de natuur. Denk aan oa tot rust komen met yoga en mindfulness, eten van biologische producten zonder kunstmatige toevoegingen, zero waste en plasticvrije producten en de daarbij horende aandacht voor recyclen en circulaire economie, reizen naar inspirerende mooie plekken op de aarde en de mogelijkheid ons groene geweten te compenseren met het planten van een boom via treesforall.nl


We brengen 90%!! van onze tijd binnenshuis door onder kunstmatige verlichting. Stress, de vele prikkels en informatie die vaak ongevraagd voorbijkomen, social media, ellenlange to do lists en een goede time management om in nog minder tijd nog effectiever te zijn ontstaat er de behoefte naar evenwicht en rust en er is 1 kleur die daar op stip nummer 1 voor in aanmerking komt en dat is GROEN.


Groen staat voor bemiddeling, grenzen zoeken en aangeven, hoop, groei, vrede, balans en universele liefde. Wanneer er veel groen om ons heen is duidt dit op de aanwezigheid van water en voldoende voedsel waardoor we op een primitief niveau geruststelling en een gevoel van veiligheid vinden.

Het is letterlijk de kleur van het evenwicht omdat deze een brug slaat tussen het hart en de emoties, waardoor er een evenwicht tussen het hoofd en het hart wordt gecreëerd. Het is de kleur die wij het beste kunnen waarnemen en de meeste nuances in kunnen onderscheiden omdat onze spectrale ooggevoeligheid het meest in de geel/groene golflengtegebieden ligt. Het is niet voor niets dat biljart- en speeltafels groen zijn.


Het is goed te herleiden waarom de groentrend die nu al geruime tijd speelt nog steeds aan blijft houden. Groen als letterlijk de trend met levend groen in de toepassing van planten in woon- en werkomgeving. Bedenk je eens dat de aanwezigheid van planten en bloemen in winkelcentra en dus ook in je winkel! leidt tot meer klanten, langere bezoektijden en meer omzet. Alsook de kleur groen toegepast op wanden of andere interieur items.

De net gelanceerde kleur vh jaar 2020 “Tranguil Dawn” door de kleurexperts van Flexa waarbij zij zich hebben laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht als verwijzing naar een rustige dageraad sluit hier perfect bij aan!
Copy right: Akzo Nobel-Tranquil Dawn12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page